Home Baterie chiuveta bucatarie
Baterie chiuveta bucatarie
Baterie chiuveta bucatarie PDF Imprimare Email
Baterie chiuveta bucatarie
Scris de madalina   
Joi, 09 Septembrie 2010 12:13
Cum inlocuim o baterie chiuveta bucatarie sau baie defecta?

Modelele noi de baterie chiuveta bucatarie nu mai sunt de tipul celor cu obertainer, ci „cu bila”. Cel mai des se defecteaza mecanismul pentru inchiderea apei la o astfel de baterie chiuveta bucatarie. Cauza cea mai des intalnita pentru aceasta defectiune sunt depunerile de calcar (calciu si magneziu) care uzeaza instalatia.

Pentru a rezolva aceasta situatie problematica puteti fie sa inlocuiti toata bateria sau numai mecanismul de deschidere/inchidere a apei. Pentru a desfasura aceasta activitate se recomanda solicitarea serviciilor unui specialist din cadrul unei firme de amenajari sau instalatii.

Pentru a reusi procesul de instalare a unui tip de baterie chiuveta bucatarie trebuie sa parcurgeti anumite etape. Prima etapa esentiala este sa descoperim locul prin care are loc scurgerea apei. Masurile de precautie necesare implica inchiderea robinetilor de apa rece si apa calda aflati sub chiuveta. Racordurile flexibile responsabile de alimentarea cu apa trebuie si ele desfacute.

Pentru a desface respectivele racorduri avem nevoie de o cheie fixa pe masura. Cu aceasta cheie se desface piulita racordului flexibil si inlaturarea garniturii. Trebuie evitata presiunea mare a apei la momentul desfacerii piulitei in cazul montarii unui tip de baterie chiuveta bucatarie. Inca un element ce trebuie demontat in acest proces este tija responsabila cu actionarea dopului de la ventil, ansamblu cunoscut drept sistemul de scurgere al chiuvetei.

Demontarea propriu-zisa a tipului de baterie chiuveta bucatarie incepe in momentul in care desfacem surubul care fixeaza bateria de chiuveta. In functie de cat de lata este piulita de la racord pot aparea diverse probleme legate de scoaterea racordului prin gaura chiuvetei.

Pentru a monta o baterie chiuveta bucatarie trebuie sa asamblam toate elementele acesteia, care vin in mod normal separat. Acum facem toti pasii mentionati anterior, dar in ordine inversa si montarea de baterie chiuveta bucatarie este realizata.

Acesti pasi au fost prezentati pentru a sari in ajutorul persoanelor care nu-si permit sa apeleze la serviciul unui instalator profesionist. Dupa cum ati observat deja probabil, procedura in sine este foarte simpla, aveti nevoie doar de multa precautie pentru a evita evenimentele neprevazute.


 


Sondaje

Cate chiuvete ai acasa?
 

Vizitatori Online

Avem 1 vizitator online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com